TOHLE JSOU TI, KTEŘÍ NÁS INSPIRUJÍ. DĚLAJÍ SVOU PRÁCI SKVĚLE A BAVÍ JE TO.

CHTĚL/A BYS TADY NAJÍT I SVOJÍ FOTKU? NEBO VÍŠ O NĚKOM, KDO BY TADY NEMĚL CHYBĚT? VYPLŇ NÁŠ KRÁTKÝ DOTAZNÍK, KTERÝ NAJDEŠ TADY. DĚKUJEME.

Petra Kolářová, Country HR Manager Starbucks

Country HR Manager Starbucks CZ/SK

1. Jak jsi se k práci/ podnikání v hospitality dostal/a?

Můj první kontakt s hospitality byl přes studentské brigády, kdy mě začalo bavit to, že moje práce má okamžitý efekt, kdy vidím spokojeného hosta s úsměvem na tváři. Můj obor mě pak zavál spíše za pracovní stůl a počítač a já na konci studia začala cítit, že se potřebuji specializovat a chci dělat Training/Development jako interní trenér a v tu chvíli mi spadl do klína inzerát Starbucks. Věděla jsem, že to je ono a že tu práci prostě musím dostat a povedlo se. Nečekala jsem, že součástí onboardingu bude i intenzivní trénink přímo na kavárně v srdci Starbucks v Seattlu, ale právě i to, že jsem měla možnost zažít, jak opravdu může vypadat Starbucks Experience jsem se do hospitality zamilovala. Teď jsem odpovědná za HR agendu pro Starbucks CZ i SK a mým každodenním cílem je pracovat tak, abych umožňovala našim lidem na kavárnách dělat našim zákazníkům lepší den – ať už díky skvělé kávě nebo jedinečné obsluze.

2. Co tě na práci/ podnikání v hospitality baví?

Právě to, že je vše ihned vidět a máme možnost dostávat okamžitou zpětnou vazbu od zákazníka. Baví mě se dívat na naše lidi, které opravdu baví jejich práce, užívají si jí, rádi pracují s lidmi a to se vše odráží na tom, když odchází zákazník s úsměvem a ví, že se má zítra kam vrátit pro dobré slovo.

3. Kdo/ co tě v hospitality oboru inspiruje?

Já se snažím koukat i mimo hospitality a inspirovat se v různých náborových a EB kampaních. Teprve v posledním roce začínají firmy z hospitality sektoru objevovat kouzlo HR marketingu a to i z toho důvodu, že zájemců o práci v tomto sektoru ubývá a my musíme dát světu vědět v čem je skvělé pracovat v tomto oboru a proč například právě ve Starbucks. Dívám se hodně i na kampaně v sektoru IT, Multimedia, FMCG atd. Oproti ostatním zemí střední Evropy máme tu výhodu, že v Čechách je spoustu start-upů, showroomů, které nám dávají možnost se prezentovat skrze naší jedinečnou kulturu.

 

 Více o Petře.

#tvareceskehospitality

Marcel Vargaeštok, CEO a zakladatel Chefparade

CEO a zakladatel Chefparade

1. Jak jsi se k práci/ podnikání v hospitality dostal/a?

Náhodou.

2. Co tě na práci/ podnikání v hospitality baví?

Poskytovat lidem možnost trávit kvalitní čas.

3. Kdo/ co tě v hospitality oboru inspiruje?

Každá firma a člověk, který dělá svojí práci skvěle a neustále se zlepšuje. Z lidí v ČR Zdeněk Pohlreich, Tomáš Karpíšek.

Chceš nám něco vzkázat?

Žijte dobrý život a dělejte dobrou práci.

 

 Více o Marcelovi.

#tvareceskehospitality

Erik Zlámal, majitel Take Eat EZ Foodtruck [tejk it izi]

Majitel a provozovatel Take Eat EZ Foodtruck [tejk it izi]

1. Jak jsi se k práci/ podnikání v hospitality dostal/a?

V pohostinství dělám celý život. Od malička mě bavilo pomáhat babičce a mamce v kuchyni a později zkoušet různé kuchařské experimenty. Poprvé jsem se ke skutečné práci v restauraci dostal brigádně na střední škole, když k nám do Ostravy dorazil plukovník Sanders se svým KFC. Ve firmě jsem pak zůstal skoro 20 let a naučil se vše, co se týká podnikání a vedení úspěšného podniku. Pracoval jsem v kuchyni, v kanceláři, ve vedení, v Čechách i zahraničí a pro různé značky od zmíněného KFC, přes Pizza Hut až po Starbucks, který jsem pomáhal v Čechách založit. Před pěti lety jsem si založil vlastní firmu, nejdříve jako consulting restauračního managementu a po dvou dalších letech jsem ji začal provozovat, jako skutečnou hostinskou činnost, když jsem zprovoznil svůj foodtruck, kde realizuji svou vášeň pro kuchyni amerických dinerů a klasické americké barbecue.

2. Co tě na práci/ podnikání v hospitality baví?

Jídlo, restaurace a pohostinství obecně je pro člověka jedna z nejvíce osobních záležitostí. Uvědomuji si a cením si důvěry, kterou ve mě – v nás, zákazníci vkládají. Základní důvěru, že bez obav mohou uspokojit své životní potřeby, tedy žízeň a hlad, to je velká důvěra! A v druhé řadě důvěru v to, že se po odchodu budou cítit lépe, než když přišli. Ať už je to proto, že jim chutná, dobře se pobavili nebo se cítí vítáni. Existuje zde okamžitá zpětná vazba. Ta zlepšuje sebevědomí a působí jako katalyzátor k hledání nových způsobů.

3. Kdo/ co tě v hospitality oboru inspiruje?

Každý, kdo chce být nejlepší v tom, co dělá. Nemusí to být velká jména. Ten, kdo má skvělé lidi, mě nutí přemýšlet, jak je získal, vychoval a udržel, každý, kdo dělá skvělé jídlo, mě nutí k zamyšlení, kde se učil, jaké suroviny použil a kde je nakupuje nebo jak je vyrábí. Takto se dá pokračovat v různých oblastech našeho podnikání, ať už je to propagace, péče o zákazníky nebo nová obchodní myšlenka. Pokud mám však zmínit jedno jméno, nejvíce mě ovlivnil jeden z mých prvních šéfů, Alan Polansky. Měl hodně zásad, ale pro mě ty nejzásadnější jsou – být fér ke svým lidem a zákazníkům a nebát se riskovat.

 

 Více o Erikovi.

#tvareceskehospitality

Klára Vostiňáková, Commercial Captain BoHo

Commercial Captain, Bohemian Hotels & Hostels (BoHo)

1. Jak jsi se k práci/ podnikání v hospitality dostal/a?

Cestování a s tím spojené poznávání mě vždycky bavilo a proto jsem si cestovní ruch vybrala jako obor mého studia na VŠ. Příležitost i trochu štěstí mě přivedly ke zkušenostem v jeho různých oborech (CA, přepravce, gastro, destinační marketing) v ČR i zahraničí. Nakonec jsem zakotvila u svého současného zaměstnavatele, kde můžu veškerou předešlou zkušenost zúročit, protože vše svým způsobem propojuje

2. Co tě na práci/ podnikání v hospitality baví?

Krátká verze: Lidi. Poznání. Zážitky. Žádný stereotyp. Ta trochu delší: Myslím, že hospitality i celkově cestovní ruch, přitahuje zvídavé lidi s otevřenou hlavou a takovými lidmi se ráda obklopuji, poslouchám jejich příběhy a určitým způsobem je ovlivňuji nebo se stávám jejich součástí. Každý takový člověk, ať už je to ten, který v hospitality pracuje nebo je to host, znamená jedinečnou story a proto se ve své práci nikdy nenudím.

3. Kdo/ co tě v hospitality oboru inspiruje?

Všichni mí kolegové v provozu i managementu, kteří ty výše zmíněné příběhy zvládají s úsměvem, nadhledem a chutí (protože, co si budeme povídat, ne vždycky jsou jenom pozitivní:)). Taky mě inspirují ti, kteří se nebojí vybočit z řady a myslet a jednat out-of-the-box(ČR). Ať to to jsou učitelé, konkrétní podniky nebo lidi v nich.

Chceš nám něco vzkázat?

Budu moc pyšná, když se česká hospitality dostane na úroveň té zahraničí a zároveň tomu, jak a proč je skvělá porozumí třeba i moje mamka s taťkou. Současně vím, že se to nestane samo od sebe a proto to chci změnit právě třeba skrze HospitaLidi.

 

 Více o Kláře.

#tvareceskehospitality

Jiří Dužár, Co-founder, Bohemian Coffee House

Co-founder, Bohemian Coffee House

1. Jak jsi se k práci/ podnikání v hospitality dostal/a?

2 roky po vysoké škole, co jsem se věnoval vědě a výzkumu v akademické i soukromé sféře, jsem poznal, že se potřebuji realizovat ve více dynamickém prostředí. Začal jsem pracovat v marketingu cestovního ruchu pro CzechTourism. Nejdřív v Praze a po dvou a půl letech v New Yorku, kde působím už čtvrtým rokem. Práce s desítkami hospitality subjektů od hotelů, kaváren a restaurací přes hospitality startupy až po giganty našeho odvětví v podobě aerolinek či tour operátorů mě přesvědčila o tom, že jsem tentokrát osedlal správného koně. Hodně mě formuje samotná zkušenost z USA, i díky které jsem se rozhodl jít do rodinného podnikání.

2. Co tě na práci/ podnikání v hospitality baví?

Jednak je to již naznačená dynamika našeho odvětví a chytání a implementování různých trendů, které lidi (zákazníci) ocení. A za druhé mě baví být “branďákem” a tvůrcem obsahu, identity a hodnot v rámci hospitality značek. To jsem dělal a asi ještě chvilku budu pro destinační značku České republika, pro klienty, kterým fotím a točím, a v konečné fázi i pro náš vlastní rodinný business, který letos v létě bude slavit druhé výročí.

3. Kdo/ co tě v hospitality oboru inspiruje?

Já jsem nikdy nebyl tím člověkem, který by vzhlížel k nějakým konkrétním oborovým vzorům. Ano, mám oblíbené marketéry/ky, šéfkuchaře/ky či baristy/ky, ale palivo pro svoji práci a vizi čerpám spíš nekoncentrovaně dle toho, co mě zrovna pocitově uspokojuje. Je ale pravda, že poslední dobou poslouchám hodně inspirativních podcastů. Další věc, co mi Amerika dala.

Chceš nám něco vzkázat?

Chtěl bych, aby HospitaLidi jednoho dne byli nezávislým panelem odborníků a odbornic, a tak trochu možná i stínovou opozicí vůči různým zkostnatělým strukturám a asociacím našeho oboru. Zkrátka lidé s podobnou hodnotovou škálou a láskou k tomu přinášet radost našim zákazníkům a zároveň dělat dobré jméno své značce, městu, regionu a celé zemi.

 

 Více o Jiřím.

#tvareceskehospitality

Jarmila Kowolowská, CEO Grason

CEO, Grason

1. Jak jsi se k práci/ podnikání v hospitality dostal/a?

Okamžikem kdy jsem se rozhodla rozjet službu Grason – portál na propojování restaurací a personálu za účelem jednorázových brigád. Předtím jsem pracovala v bankovnictví a dalších službách spojených s auty, zdravím či pojištěním.

2. Co tě na práci/ podnikání v hospitality baví?

Fascinuje mě s jakou rychlostí se tento obor rozvíjí, jak vznikají stále nové restaurační koncepty a jak nové technologií zlepšují zákaznické zážitky.

3. Kdo/ co tě v hospitality oboru inspiruje?

Zajímám se zejména o nové technologie a jejich vliv na řízení a zefektivňování funování restauračních provozů. Inspiraci hledám zejména v zahraničí, na webech či newsletterech například CB Insights.

Chceš nám něco vzkázat?

Jsem ráda, že platforma HospitaLidi vznikla. Hodně věřím ve sdílení zkušeností a inspirace a networking a jeho vliv na pozvednutí hospitality v Čechách.

 

 Více o Jarmile.

#tvareceskehospitality

 

Petra Gryczová, OSVČ v hospitality

OSVČ podnikatelka v hospitality – www.petragryczova.cz

1. Jak jsi se k práci/ podnikání v hospitality dostal/a?

Je to tradice, jsem čtvrtá generace rodiny, která pracuje v Hospitality.

2. Co tě na práci/ podnikání v hospitality baví?

Mám hodně ráda společnost lidí, a ráda se o ně starám, tak aby jim bylo dobře.

3. Kdo/ co tě v hospitality oboru inspiruje?

Všichni, kdo rádi pracují v tomto oboru, nemohu vybrat konkrétní lidi, protože je jich hodně.

Chceš nám něco vzkázat?

Moc se mi líbí ten vzkaz, že naše práce je přeci zajímavá a krásná!

 

 Více o Petře.

#tvareceskehospitality

Jana Kohlíčková, HR Manager Hotel Botanique

HR Manager, Botanique Hotel Prague

1. Jak jsi se k práci/ podnikání v hospitality dostal/a?

Při rodičovské dovolené jsem se chtěla na částečný úvazek vrátit zpět do HR a v hotelu hledali HR Managera na poloviční úvazek. A časem jsem přešla na plný úvazek a jsem tu přes dva roky.

2. Co tě na práci/ podnikání v hospitality baví?

Pro mě je mezi hospitality vůči hostům a hospitality vůči zaměstnancům rovnítko. Vnímám to tak, že napřed je nutné mít spokojené lidi, kteří se pak postarají o to, aby byli spokojeni naši hosté.

3. Kdo/ co tě v hospitality oboru inspiruje?

Zatím moc inspirace v hospitality nevnímám, jsem původně HR z oboru IT a tam jsou co se lidí týče, výrazně napřed. Naopak tam si beru inspiraci, kterou se snažím v upravené podobě aplikovat v hospitality.

 Více o Janě.

#tvareceskehospitality

Eva Dlabalová, majitelka Long Story Short

majitelka Long Story Short Hostel & Café

1. Jak jsi se k práci/ podnikání v hospitality dostal/a?

Byl to osud.

2. Co tě na práci/ podnikání v hospitality baví?

Největší radost z toho dělat lidem radost a dávat jim krásné zážitky a hezké chvíle, na které rádi vzpomínají.

3. Kdo/ co tě v hospitality oboru inspiruje?

Těch lidí je strašně moc – kuchaři, cukráři, baristi, pražírny, vinaři, majitelé hostelů… všichni co jsou nadšení do toho co dělají a dělají to srdcem a s láskou. Inspiruje mě především jejich zapálení pro jejich obor, jejich vědomosti, zkušenosti a jejich životní příběhy.

Chceš nám něco vzkázat?

Dávejte přednost kvalitě před kvantitou, a věnujte se udržitelnosti.

 

 Více o Evě.

#tvareceskehospitality

Lukáš Žďárský, TFO v Dudes & Barbies s.r.o.

TFO v Dudes & Barbies s.r.o. (Vnitroblock, Kavárna co hledá jméno, Radlická – kulturní sportovna)

1. Jak jsi se k práci/ podnikání v hospitality dostal/a?

Skrze projekt Radlická kulturní sportovna, takže vlastně úplnou náhodou.

2. Co tě na práci/ podnikání v hospitality baví?

Energie od lidí, kteří do našich prostorů chodí. Každodenní výzvy a neustálá možnost službu zlepšovat.

3. Kdo/ co tě v hospitality oboru inspiruje?

Jana Bilíková

 

 Více o Lukášovi.

#tvareceskehospitality

Honza Zmeškal, šéfkuchař & majitel BISTRO GREEN

Šéfkuchař a Majitel BISTRO GREEN

1. Jak jsi se k práci/ podnikání v hospitality dostal/a?

Odborná škola, brigády, práce.

2. Co tě na práci/ podnikání v hospitality baví?

Rozmanitost, kreativní tvorba, týmová práce.

3. Kdo/ co tě v hospitality oboru inspiruje?

Příroda, cestování za jídlem, dodavatelé, kuchařské celebrity i naše babičky.

 

#tvareceskehospitality

Ondřej Janků, Konzultant Travel Marketingu

Konzultant Travel Marketingu

1. Jak jsi se k práci/ podnikání v hospitality dostal/a?

Bavilo mě číst si dobrodružné knížky, listovat atlasem, dívat se na fotky z cest. Během studií jsem se vydal do Ameriky, pracoval v obchodě se suvenýry v obrovském zábavním parku a za vydělané peníze se podíval do Kalifornie. To ve mně podnítilo touhu cestovat víc a potkávat se s lidmi z různých kultur. Tím jsem se dostal k práci v hostelech a hotelech. Marketingu cestovního ruchu jsem se věnoval i v poradenské firmě a CzechTourism.

2. Co tě na práci/ podnikání v hospitality baví?

Rád pracuji s lidmi, kteří chtějí posouvat hranice. Ve vizi, službách i společenském přesahu toho, co dělají. Práce v hospitality mi to dovoluje. Hostely jsou přirozeným místem potkávání. Pro mě až takový ideální model světa. Mezinárodní komunita, které mi umožňuje dobře si vychutnat cestování, protože takřka všude něco provozuje kamarád kamaráda nebo známý známého. Poznal jsem množství osudů lidí z odlišných kultur a možná právě díky tomu je pro mě teď jednodušší skončit s projektem nebo prací, a začít tvořit jinde něco nového. Chci získat jiný, další pohled. Mám rád mezioborové přesahy. A proto teď pomáhám s komunikací projektů duševního zdraví na Ministerstvu zdravotnictví nebo se bavím u kurzů tvůrčího psaní v divadle. Co jsem se naučil v těchto různých rolích, se snažím předávat jako konzultant.

3. Kdo/ co tě v hospitality oboru inspiruje?

Lidé, kteří když mají návštěvu, pustí hosta do své postele a lehnou si na zem. Recepční, který se usmívá a je na hosty příjemný i když má špatný den. Kamarádka Heda, které když nás pozve na večeři, lítá jak torpédo a pořád se ujišťuje, že všichni mají všechno. Moje babička, která servíruje svoje speciality tak dlouho, dokud neodpadneme od stolu. Kamarád Honza, který mi ukázal, že je super, když chlap umí vařit a prostřít večeři pro ostatní. Šéfkuchaři Atef a Or z Jeruzaléma, od kterých jsem se naučil, že nejdůležitější pro výborné jídlo je láska, citron a čerstvé bylinky. Každý majitel nebo šéf, který se ohne pro ležící papírek, pomůže hostům s kufrem do schodů a zaskočí za recepcí, když je potřeba. Každý, kdo si otevře svůj podnik a chce to dělat poctivě a dobře.

Chceš nám něco vzkázat?

Fandím projektu HospitaLidi a přeji hodně nových spojení, nápadů, smyslu a smíchu.

 

 Více o Ondřejovi.

#tvareceskehospitality

Radka Telyčková, spolumajitelka Pomáháme Hoteliérům

spolumajitelka Pomáháme hoteliérům a výhradní zástupce firem Profitroom a TrustYou

1. Jak jsi se k práci/ podnikání v hospitality dostal/a?

Za moji práci v hospitality vděčím svým rodičům. Po revoluci jsme se přestěhovali na hory, kde moji rodiče začali provozovat horské chaty a které provozuje naše rodina dodnes. Péče o hotelové hosty se tak automaticky stala součastí mého života a až do dnešní doby vlastně žiji jen cestovním ruchem a hotelnictvím. Do skutečného hospitality jsem se dostala ve svých 16. letech, kdy jsem získala praxi v hotelu InterContinental v Praze. Po maturitě jsem tam do tohoto hotelu nastoupila na hlavní pracovní poměr. A svoji vlastní firmu jsem spolu-založila v roce 2010.

2. Co tě na práci/ podnikání v hospitality baví?

Baví mě práce s lidmi, ale ještě více mě baví předávat zkušenosti, praktické informace. Nabíjí mě s našimi klienty zkoušet “různá kouzla”, jak zvýšit tržby, mít více rezervací a takto nasbírané zkušenosti předávat dál. Velmi ráda pořádám semináře, webináře, školení a vystupuji na konferencích. Vymýšlím témata, která se hoteliérům hodí v jejich každodenní práci. Chci aby využili toho, na čem my jsme si “vylámali zuby” a měli možnost uplatnit naše know-how. Ráda vidím, že námi předané zásady a tipy fungují i u jiných ubytovacích zařízení. Jsem moc vděčná za příležitost dělat osvětu a učit nové lidi, kteří přicházejí do naší branže a sdílet témata, která jsou pro naše klienty i neklienty obsahově zajímavá. V poslední době jsem propadla kouzlu psaní ebooků. Snad mi brzo vyjde i kniha.

3. Kdo/ co tě v hospitality oboru inspiruje?

Inspirací je mi každý jeden hoteliér, ale i provozovatel malého ubytovacího zařízení či airbnb, který se nebojí, stejně jako já, jít hlavou proti zdi. Zkouší ve své práci nové věci a nebojí se vystoupit z komfortní zóny. Mým první šéfem byl Pavel Hlinka – na něm se mi líbilo, že uměl velmi pěkně komunikovat se všemi “vrstavami” svým zaměstnanců, že si třeba při obědě sedl ke stolu k technikům a trávit čas se svými zaměstnanci nejen na poradách. Můj další šéf Sanjiv Suri, majitel Zátiší Group, mi pomohl pochopit provozní stránku gastro zařízení a vše co je s tím spojeno. Inspirací v oblasti Revenue Managementu se mi na začátku mé kariéry v této oblasti stal Tomáš Máčala. A krizovému managementu jsem se naučila u Ulfa Landeberga. Každý z mých šéfů mi byl inspirací. A dnes se ráda inspiruji na zahraničních konferencích, sleduji lídry trhu na LinkedIn a velmi pečlivě sleduji naši konkurenci. Ta je mi také zajímavou inspirací v tom, jak chci, aby naše služby vypadaly.

Chceš nám něco vzkázat?

Dělejme práci, která nás baví. Taková práce je pak inspiraci pro další. Ve své práci nezapomeňme na úctu a respekt. A protože pracujeme v hospitality, k naší práci patří úsměv a vlídné slovo. Zároveň držím palce vašemu projektu. Networking a sdílení je mezi námi profesionály potřeba jako sůl. Ať se vám daří 🙂

 

 Více o Radce.

#tvareceskehospitality

Zdeněk Kureš, Manager HotelTime Solutions

Manager of Global Implementations ve společnosti HotelTime Solutions

1. Jak jsi se k práci/ podnikání v hospitality dostal/a?

V rodině dlouholetého číšníka a provozovatele restaurace nebyla možnost se tomu vyhnout, ale asi tak mělo být, protože se v naší branži cítím jako ryba ve vodě. Teoretické znalosti z Vršovické hotelovky jsem prohloubil praxí v Anglii a Rakousku, kde jsem si v hotelech prošel ubytovací, stravovací a konferenční úsek. Později jsem opět začal čerpat teoretické znalosti studiem VŠ zaměřené na cestovní ruch, takže už z hospitality není cesty ven…

2. Co tě na práci/ podnikání v hospitality baví?

Nejvíc asi rozmanitost a variabilita oboru napříč světem. Měl jsem tu čest poznat hospitality na čtyřech světových kontinentech a je úžasně, že všude se jedna a ta samá věc dělá svým způsobem jinak. Všechny poznatky jsou obohacující a pomáhají mi zůstat “out of the box”.

3. Kdo/ co tě v hospitality oboru inspiruje?

Inspiruje mě náš obor samotný, hlavně jeho vývoj na základě mnoha vnějších i vnitřních faktorů, kterým se musí neustále přizpůsobovat.

Chceš nám něco vzkázat?

Víc takových nadšenců, jako jste Vy/My!

 

 Více o Zdeňkovi.

#tvareceskehospitality

Babeta Schneiderová, CEO BoHo

CEO, Bohemian Hotels & Hostels (BoHo)

1. Jak jsi se k práci/ podnikání v hospitality dostal/a?

Stejně tak jako spousta dalších lidí v oboru – úplnou náhodou. Měla jsem velké štěstí, že jsem v relativně mladém věku poznala, že práce v kanceláři není nic pro mě. Když jsem v Anglii získala místo v housekeepingu v hostelu, tak mě pořád ještě nenapadlo, že hospitality bude moje životní pracovní láska. Jakmile jsem ale získala svou první managerskou pozici, tak bylo rozhodnuto. Moje studium Hospitality Management školy mě potom ještě dál utvrdilo v tom, že “tohle” je obor přesně pro mě a že jsem našla to, co mě fakt baví.

2. Co tě na práci/ podnikání v hospitality baví?

Lidi. Já miluju lidi. Jejich příběhy. A miluju, když se na jejich příbězích můžu nějakým způsobem (i když třeba jenom zprostředkovaně) podílet. Hospitality je práce s a o lidech, a proto mě tahle práce tak baví.

3. Kdo/ co tě v hospitality oboru inspiruje?

Je toho hromada. Inspirují mě ti, kteří svou práci dělají skvěle a s láskou, ale vlastně i ti, u kterých žádné nadšení a láska k oboru patrná na první pohled není. U těhle lidí pak vždycky přemýšlím, jestli a jak by se v nich nadšení dalo vzbudit, popřípadě, jak bych já jejich práci dělala jinak.

Chceš nám něco vzkázat?

S obrovským nadšením sleduji, kolik skvělých lidí, kteří v hospitality pracují a podnikají, v Čechách máme. A moc mě mrzí, že obecné povědomí a vnímání našeho oboru v Čechách moc pozitivní není. Myslím, že je na čase tohle změnit a pevně věřím, že platforma HospitaLidi tomu může pomoci.

 

 Více o Babetě.

#tvareceskehospitality

Petr Kotík, zakladatel Amazing Places

zakladatel a spolumajitel Amazing Places & Kouzelná místa nejen v Česku

1. Jak jsi se k práci/ podnikání v hospitality dostal/a?

Díky své ženě a rozhodnutím investovat do hotelu v Praze …

2. Co tě na práci/ podnikání v hospitality baví?

Určitě práce s lidmi a práce pro lidi …

3. Kdo/ co tě v hospitality oboru inspiruje?

Díky mému projektu Amazing places mě inspirují všechna místa, která díky tomu navštěvuji a opět lidi, kteří za všemi těmi zajímavými projekty stojí …

Chceš nám něco vzkázat?

Jste skvělí, jedineční, úžasní, zkrátka jste Amazing!

 

 Více o Petrovi.

#tvareceskehospitality

Martin Švehla, Generální ředitel Pytloun Hotels

Generální ředitel Pytloun Boutique Hotel Prague

1. Jak jsi se k práci/ podnikání v hospitality dostal/a?

Během studia na VŠ jsem si našel brigádu v malém hotelu u Karlova mostu. Začal jsem pracovat jako recepční a postupem času jsem šplhal dál v kariérním žebříčku až do dnešní pozice ředitele hotelu na Václavském náměstí. Už tehdy jsem věděl, že mě práce v hotelnictví baví natolik, že moje budoucnost bude právě v tomto oboru.

2. Co tě na práci/ podnikání v hospitality baví?

Baví mě různorodost této práce. Vždy, když už si myslím, že jsem zažil všechno a nic mě nemůže překvapit, tak přijde něco nového – nová výzva a nové zkušenosti. Je to obor, který se pořád mění a nemůžete si dovolit zůstat pozadu.

3. Kdo/ co tě v hospitality oboru inspiruje?

Velkou inspirací je pro mne majitel naší sítě hotelů – Lukáš Pytloun. Za velmi krátkou dobu vybudoval úspěšnou síť hotelů a restaurací, která se neustále rozšiřuje. Je to vizionář, perfekcionista a umí dotahovat věci do konce. Neustále přináší nové nápady a myšlenky.

Chceš nám něco vzkázat?

Jsem moc rád, že tento projekt vznikl a doufám, že přiláká nové talentované lidi, které bude práce v hospitality bavit a naplňovat.

 

 Více o Martinovi.

#tvareceskehospitality

Monika Hilm, Regional Director Vienna House

Regional Director, Vienna House Czech Republic & Slovakia & www.MonikaHilm.com

1. Jak jsi se k práci/ podnikání v hospitality dostal/a?

Vášeň pro cestování a starání se o lidi.

2. Co tě na práci/ podnikání v hospitality baví?

Vidět jak se daří ostatním.

3. Kdo/ co tě v hospitality oboru inspiruje?

Členové našeho týmu.

 

 Více o Monice.

#tvareceskehospitality

Lucie Glaister, majitelka Chocolatier

Owner Lucie Glaister

1. Jak jsi se k práci/ podnikání v hospitality dostal/a?

Skrze mojí lásku k jídlu.

2. Co tě na práci/ podnikání v hospitality baví?

Nekonečné množství kreativity.

3. Kdo/ co tě v hospitality oboru inspiruje?

Příběhy denního života i trendy.

 

 

#tvareceskehospitality

Jan Braniš, Bistro Špejle & Bugsy’s Bar

spolumajitel Bistro Špejle + bar manager v Bugsy’s bar

1. Jak jsi se k práci/ podnikání v hospitality dostal/a?

Vystudoval jsem střední i vysokou hotelovou školu. Vlastně jsem nikdy o ničem jiném nepřemýšlel 🙂

2. Co tě na práci/ podnikání v hospitality baví?

Baví mě ta pestrost. Baví mě atmosféra. Baví mě organizovat věci a lidi. Baví mě když jsou hosté spokojení.

3. Kdo/ co tě v hospitality oboru inspiruje?

Toho je hrozně moc. Jsou to kolegové, konkurence, cestování, filmy… skoro všude jde najít nějakou inspiraci. Jde o to, jak pak člověk tu inspiraci uchopí.

 

 Více o Honzovi.

#tvareceskehospitality

Petra Rickman, majitelka Ginger and Lemongrass

majitelka Ginger and Lemongrass

1. Jak jsi se k práci/ podnikání v hospitality dostal/a?

Chtěla jsem si splnit svůj Americký sen a otevřít si vlastní podnik a v roce 2015 jsem viděla velký potenciál v moderní Vietnamské gastronomii.

2. Co tě na práci/ podnikání v hospitality baví?

Každodenní výzvy, rozmanitost a vývoj trendů v gastronomii.

3. Kdo/ co tě v hospitality oboru inspiruje?

Women’s empowerment jako takový a konkrétně z gastronomie je to chef Dominique Crenn. Z oblasti podnikani Barbara Corcoran.

Chceš nám něco vzkázat?

“It always seems impossible until it’s done”

 Více o Petře.

#tvareceskehospitality

Pavla Hodinková, Managing Director Dream Job

Managing Director, Agentura Dream Job 

1. Jak jsi se k práci/ podnikání v hospitality dostal/a?

Po ukončení vysoké školy ekonomické jsem odjela do USA, kde jsem se poprvé dostala do hotelového prostředí. Hned jsem věděla, že je to ono : ) Po návratu do České republiky jsme si udělal kolečko – v restauraci, cestovní agentuře a kongresovém hotelu…v roce 2011 jsem založila značku Dream Job, která je registrovanou personální agenturou u Ministerstva práce a sociálních věcí. Agentura Dream Job s.r.o má oprávnění zprostředkovávat zaměstnání v cestovním ruchu po celém světě a o to se také snažíme : )

2. Co tě na práci/ podnikání v hospitality baví?

Baví mne lidi, jejich příběhy, přání…co vše dokázali, jak jsou šikovní…jaké překážky překonaly, kam to dotáhli…jak se prosadili a co mají v plánu…Je hezké být u zrodu řady vznikajících projektů a nových týmů. Je zajímavé vidět, proč jsou některé projekty a lidé neúspěšní…Práce v personalistice je neuvěřitelně pestrá, o to víc v segmentu hospitality : )…A podnikání je jedno velké dobrodružství.

3. Kdo/ co tě v hospitality oboru inspiruje?

Všichni, kteří něco umí.

 

 Více o Pavle.

#tvareceskehospitality

Lukáš Kovač, CEO a spoluzakladatel Qerko

Lukáš Kovač, CEO a spoluzakladatel Qerko

CEO, Qerko

1. Jak jsi se k práci/ podnikání v hospitality dostal/a?

Zrealizoval jsem vlastní nápad.

2. Co tě na práci/ podnikání v hospitality baví?

Tato oblast je kam posunout a můžeme pomoc.

3. Kdo/ co tě v hospitality oboru inspiruje?

Starbucks, Flyt.io

Chceš nám něco vzkázat?

Líbí se mi, že se lidé snaží gastro oblast posunout.

 Více o Lukášovi.

#tvareceskehospitality

CHTĚL/A BYS TADY NAJÍT I SVOJÍ FOTKU? NEBO VÍŠ O NĚKOM, KDO BY TADY NEMĚL CHYBĚT? VYPLŇ NÁŠ KRÁTKÝ DOTAZNÍK, KTERÝ NAJDEŠ TADY. DĚKUJEME.